NASI AYAM KICAP PALING PADU KAT MELAKA!

Kami ada di Melaka! Bandaraya bersejarah yang mendapat pengiktirafan UNESCO. Jalan-jalan di Melaka memang best. Jalan-jalan cari makan di Melaka lagi best.

Di Melaka, banyak makanan unik hasil kreativiti anak tempatan boleh kita nikmati. Antara makanan best yang sangat popular di Melaka yang pernah viral antaranya mee besen, burger maut, roti canai arang, dan tak kurang juga yang berstatus legend di Melaka seperti mee bodo (mee Pak Hassan), kuih keria limbongan dan coconut shake Klebang.
Banyak lagi port makan yang best di Melaka dan kalau nak disenaraikan memang panjang.

Selain dari makan-makan, banyak aktiviti menarik boleh dilakukan di Melaka antaranya ialah dengan mengujungi tempat-tempat bersejarah seperti Kota A’Famosa atau berkunjung ke tarikan baru di Melaka seperti Menara Taming Sari, A’Famosa Water Park, Freeport A’Famosa Outlet, The Shore Oceanarium dan banyak lagi.

Jangan lepaskan peluang ke Zoo Melaka dan taman-taman awam yang disediakan. Tak lupa juga bersantai di tepi pantai bersama keluarga sambil menikmati hidangan ikan bakar dan asam pedas Melaka.

Bagi orang Melaka yang tak tahu nak makan apa? Malas nak masak? Jom dapatkan hidangan mantap ni di Tiga Budak Gemok Plaza Mahkota!

nasi ayam kicap melaka

KENAPA PADU?
Ayam kicap MARVELOUS
Sambal Power PEDAS
Nasi putih PANAS
Hirisan timun RANGUP

❤️ SELEBRITI PUN LAYAN! ❤️
“Semua complete dalam ni. I love it.” – Zizan Razak
“Rasanya memang padu!” – Noki K-Clique
“Sedap sampai tak terkata!” – Zain Saidin

Apa tunggu lagi? Cepat dapatkan menu yang lazat dan memuaskan ni sekarang!

 

CAWANGAN TIGA BUDAK GEMOK MELAKA

31-G, Jalan PM2, Plaza Mahkota, 75000 Melaka
(Depan Menara Taming Sari Melaka)
Waktu operasi: 10.30 AM – 8 PM
WA: 019-636 4658 @ klik bit.ly/WA-TBGMelaka
Waze: bit.ly/TBGMelakaWaze
Maps: bit.ly/TBGMelakaGMaps

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati Nasi Ayam Kicap Tiga Budak Gemok Melaka!

 

“Hi nak tanya, mana satu ye yang sebenar.. 3 Budak Gemuk, Tiga Budak Gemok, 3BG, atau TBG?” – Puan Ida, Cheras.

Ramai pelanggan kami tertanya-tanya, mana satu rangkaian restoran Tiga Budak Gemok yang sebenar. Jadi untuk makluman semua, nama rasmi rangkaian restoran kami ialah Tiga Budak Gemok tapi dalam masa yang sama ada juga pelanggan yang mengenali atau menggelar kami dengan nama 3 budak gemuk atau TBG sebagai nama manja bukan rasmi. Selain dari 3 nama ini, TIDAK berkaitan dengan rangkaian restoran kami.